Workshop voor kinderen
  Thuisbasis | Wie zijn wij | Nieuws en gastenboek | Waar kunt u ons vinden | Leuke links | Custom2 Page  

Linedance voor kinderen op school.
Op donderdag 5 juli 2001 heb ik een aantal kinderen bij mijn dochter op school een dansje geleerd tijdens hun disco feest op school.

  Groep vanaf de leeftijd van 5 tot 7 jaar. De eerste groep bestond uit de leeftijdsgroep van 5 tot 7 jaar waaronder mijn dochter. Zij danste echter zelf niet mee (terwijl ze het best wel kan), maar zij had meer oog voor de disc-jockey. De kinderen waren dol-enthousiast en het koste me dan ook weinig moeite ze het dansje te leren. Aangezien ik het niet zo gewend was om aan kinderen les te geven merkte ik dus niet dat de kinderen zo dicht tegen me aanstonden dat ik hier en daar wel een teentje geraakt heb, sorry. Uiteraard heb ik gekozen voor een modern muziekje, het was niet voor niets disco.

  Groep van 6 jaar en ouder. De tweede groep was een ander verhaal. Veel luidruchtiger en ik merkte dat ik hier niet te veel tijd moest besteden aan het uitlessen om hun aandacht te houden. De stoere jongens aan de kant wilden toch liever soldaat worden dan danser maar keken vol bewondering naar de kinderen die het wel deden. Anderen vonden het maar een dom dansje. Ik vind het wel grappig om de verschillende reakties te horen.

  Een geweldig leuke ervaring. Ik heb het geweldig leuk gevonden om dit te doen. Verder heb ik veel respect voor de leerkrachten die de kinderen met gemak (zo lijkt het wel) te stimuleren iets te gaan doen. Ook hun enthousiasme speelde een hele grote rol tijdens het uitlessen.